• Igehirdetések a YouTube-on

  A vasárnapi Igehirdetések - pár nappal később - ezentúl a YouTube csatornánkon is megtekinthetőek. Iratkozz fel rá és értesítést kapsz az új feltöltésekről.
  Új Remény YouTube csatorna
  Bővebben
 • Nyitott, rendszeres alkalmaink:

  Felfedező csoport
  Istent keresők és a Biblia iránt érdeklődők számára minden vasárnap 15 órától
  Istentisztelet
  Minden vasárnap 16 órától
  Debrecen, Ötvenhatosok tere 6. II. emelet

  Minden kedves érdeklődőt szeretettel látunk!
 • 1
 • 2

Köszöntő

Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntjük az Új Remény Baptista Gyülekezet Weboldalán!

Reméljük hasznos információkkal gazdagíthatjuk életét, melyek által gyülekezetünket is jobban megismerheti. Amennyiben, Isten megismerése iránt érdeklődik bátorítjuk, hogy látogasson el személyesen is közösségünkbe. A személyes találkozás alkalmat adhat arra, hogy megtapasztalja közöttünk a közösség és Isten jelenlétének örömét.

Mi is valóságosan és személyesen tapasztaltuk meg Isten kegyelmét és szeretetét, melyre lehetőséget Jézus Krisztus bűneinkért való halálán és feltámadásán keresztül adott minden embernek. Éppen ezért szeretnénk, ha mindenki ugyanígy tapasztalhatná, ismerhetné meg a világ Urát és teremtőjét, Mennyei Atyánkat. Nélküle az élet csupán múló ábránd, a jövő pedig üres és bizonytalan. De - Hála Istennek - hogy az ő Fián, Jézus Krisztuson keresztül Ő megismerhető, a Vele való közösség valóságos és reményteli jelent, valamint jövőt hoz azoknak, akik Benne hisznek.

Tóth Sándor

lelkipásztor

 • 1
 • 2
A vértanú egyház

Pár órával ez előtt, kilencvenkilenc éves korában hazaköltözött Teremtőjéhez és Megváltójához a XX. század egyik leghíresebb és legmeghatározóbb evangélistája, Billy Graham testvérünk.
Az Észak-Karolina állambeli Montreatben lévő otthonában, családja körében, természetes körülmények között távozott a földi életből.

16 éves korában ismerte meg személyesen Istent, mint Megmentőjét és Urát. Ezt követően 1954-ben Londonban kezdett prédikálni, majd a közel hatvan éves szolgálata alatt több mint 210 millió embernek beszélt a keresztyénség lényegéről: a Jézus Krisztussal való személyes kapcsolatról.
Az evangélium hírnökeként az egész világot bejárta, és mindenhol hatalmas tömegeket mozgatott meg.
Hazánkba is ellátogatott. 1977-ben a Tahi baptista táborban több ezer embernek prédikál, majd 1989-ben Budapesten a Népstadionban százezer ember előtt tartott igehirdetést. Fontos szerepet töltött be a Szent Korona Magyarországra történő visszahozatalában is.

A "Fehér Ház tiszteletbeli lelkipásztoraként" az USA 11 elnökét és családjukat ismerte személyesen, akiknek -politikai és felekezeti háttértől függetlenül- hit- és magánéleti lelki tanácsokat, valamint imatámogatást adott. Truman, Nixon és Carter elnökökkel jó barátságot is ápolt. Mindemellett ő hozatta ki a börtönből a polgári mozgalom vezetőjét, Martin Luther King Nobel-békedíjas baptista lelkipásztort, amikor letartóztatták.

Az ÚRnak való hálánkból, és Billy Graham testvérünk tiszteletére ajánljuk mindenki figyelmébe a nagy prédikátor egyik utolsó videóüzenetét az emberi élet valódi céljáról:


Tisztelettel:
Sipos Márk