Karizmák és szolgálati ajándékok - letölthető e-book

Szarka János

 Karizmák és szolgálati ajándékok

Úgy látom, hogy Isten munkája a mai kereszténységben több helyen is megerősödésre, reformációra szorul. A karizmák és szolgálati ajándékok újbóli felismerése és a gyülekezeti valamint személyes hitéletben való alkalmazása ennek lehet egy igen fontos eleme. A keresztény élet ugyanis az Isteni ajándékokkal való sáfárság nélkül elképzelhetetlen. A Biblia szerint a Krisztus Testének építése a legszorosabb összefüggésben van a karizmákkal és a szolgálati ajándékokkal.

 

Ez a könyv azzal a céllal készült, hogy bemutassa Istent mint ajándékozót! Olyat aki mindent megadott a gyermekeinek, hogy Krisztusi életet tudjanak élni. Bemutatom és elemzem azokat az igéket amelyek alapján az apostoli levelek kibontják a különböző karizmák és szolgálati ajndékok szerepét és fontosságát. Szerepel benne több ajándék kapcsán is, hogy milyen káros hatásai vannak ha valaki Isten munkájának ellenáll.

Választ próbáltam keresni a következő kérdésekre az ige alapján. Hogyan is jutott ezekhez az ajándékokhoz Isten újszövetségi népe? Mi az ami Isten Szellemének az ajándéka és mi az ami Jézus Krisztustól érkezik? Milyen területeket is fognak át a karizmák és hogyan is lehet őket csoportosítani? Hogyan lehet felismerni az ajándékokat személyes életünkben és növekedni benne? Mit is jelent a személyes keresztény életben az elhívás és az ajándék? Valamint milyen felelősséggel és kiváltsággal jár ez együtt! Milyen veszélyei vannak az ajándékok elhanyagolásának és a nem biblikus használatnak. Melyek azok az igei kritériumok, bibliai előírások és szabályszerűségek az ajándékokkal kapcsolatban?

 

A könyv Szarka János tulajdona

Kereskedelmi forgalomba nem hozható!

A könyv részleteit mindennemű változtatás nélkül a következő hivatkozással lehet felhasználni és terjeszteni.

Copyright © 2011 Szarka János www.ujremeny.hu

 

1. rész letöltés

2. rész letöltés

3. rész letöltés