Email Print

Erőszakos a keresztyénség?

Author:
János
Hits:
1814

Answer

Kérdés

Nekem ne mondja senki, hogy a kereszténység békés vallás. Kezdve, hogy erőszakkal államvallássá tette a római császár, aztán ott az inkvizíció, boszorkányüldözések, a refik üldözték a baptistákat és most ez a nagy keresztény Hillsong business. Az egész inkább a pénz és az erőszak vallása. Szerintem. Szerintetek?

Válasz 1

Én annyit reagálnék ... kérdésére, hogy sztem közel sem az a tömeg, vagy az a személy keresztyén, aki annak nevezi magát. Nézz meg sok mai fiatalt, aki eljárogat templomba, de élete még a legparányibb mértékben sem tükrözi azt a kiteljesedett, valódi, szennytől mentes ÉLETet, ami Jézus Krisztusban van. Egy igazi keresztyén nem csak hangoztatja magáról, hogy ő az, (és élete homlokegyenest másról beszél), hanem úgy él, hogy az élete Krisztus életéhez hasonlít. Életében nem világi vagy vallási vezetők jelentik az abszolút tekintélyt, hanem Jézus Krisztus, és az Ő hozzánk szóló üzenete: a Biblia. A cselekedetei és a beszéde összhangban állnak egymással, és életével az élet értelmére mutat: arra a személyre, aki a mi bűneinkért halt meg a kereszten, és halálával életet szerzett mindannak ,aki hisz benne! És halála után legyőzte az utolsó ellenséget, a halált: aki fölött egyetlen halandó embernek sincs hatalma, de JÉZUS KRISZTUS megtette!!! Ezáltal aki hisz benne, nem uralkodik rajta többé a halál, hanem örök életet nyert Istentől. Tehát szerintem egy keresztyén ember életén meg kell, hogy látszódjon hogy ő Krisztushoz tartozik, a Biblia szerint él, szereti az embereket, és boldog, kiteljesedett,hiszen Isten örök élettel jutalmazta meg őt, és ezzel az Istennel: Jézus Krisztussal, aki megteremtette őt napi kapcsolatban lehet, beszélgethet vele.

Sztem ezek alapján mindenki eldöntheti, hogy a történelemben, illetve a jelenben ki az, aki keresztyén.

(Hívő)

Válasz 2

Örülök kérdésednek mert ez sok mindenkit foglalkoztat és általában ilyen kijelentésekkel akarják a figyelmet elfordítani Jézus Krisztusról akinek ehhez a dologhoz nincs köze!

Az egyháztörténelem negatív eseményei nem azt jelentik, hogy a Krisztus követő életmód ilyen lenne. Éles határvonalat kell húzni a vallás és a Krisztusi életmód között! Nem mindenki keresztény aki valamilyen egyháznak a tagja vagy ideológusa. Attól, hogy bemegyek a garázsba még nem leszek autó! Vagyis a névleges kereszténység az amiről maga Jézus Krisztus is mondja, hogy kiköplek a számból azaz nincs közöm hozzá;(Jelenések könyve 3:16). Ha jobban elmélyedsz az egyháztörténelemben akkor azt is észreveheted ezek mögött, hogy hívők vagyis igazán Krisztus követő emberek mindig voltak akik hitelesen éltek. Ezek hozták létre a reformációt és fedezték fel a Bibliai igazságokat amelyek megváltoztatták a kereszténység addigi valóban siralmas állapotát! A külső látszatkereszténységnek valóban csak erre futotta amiket írtál de ezekre a Bibliában nem találsz utalást, hogy egy keresztény embert ilyet tegyen. Sehol sem találod azt, hogy Pál a római birodalommal üldöztetett volna valakit, vagy halálát kívánta mert nem értett vele egyet. Különösen Jézus Krisztust ajánlom figyelmedbe és az Ő életének a tanulmányozását.

Sokkal fontosabb kérdés viszont az, hogy te milyen kapcsolatban vagy Jézus Krisztussal! A megtéréssel és újjászületéssel rendezheted vele az életedet és akkor megláthatod, hogy milyen is valójában egy Isten által Krisztusban megváltott ember élete. Amely a szeretetről az elfogadásból és a megbocsátásból áll. Nem a rossz dolgokra kell tekintened amely szégyent hozott a Megváltó Nevére hanem magadra. Az Ő szemében te fontosabb vagy mint az amivel most foglalkozol! Tudja, ismeri fájdalmaidat, csalódásaidat, keserűséged és azt, hogy kifogást keresel azért, hogy ne kelljen elfogadnod szeretetét.

A Hilsongot nem tudom hallgatod-e vagy csak hallottál róla de én úgy látom, hogy egy együttesnek akár világi akár keresztény az nincs ingyen. Működési költségek biztosan vannak és ezért még nem hiszem, hogy a pénz dominálna!

Áldás!  (János)

Tags for this item