Email Print

Miért vannak nem Istentől való próféciák?

Author:
János
Hits:
1882

Answer

 

Kérdés

A prófétálással kapcsolatban szeretnék kérdezni.
A legutóbbi válaszodban azt említetted, hogy egy hívő ember is mondhat olyan próféciát, ami nem Istentől van.
Ennek mi lehet a hátterében? Az illető nincs teljesen szellemileg a top-on, vagy nem Isten Szelleme van benne, hanem más szellem, vagy csak túllelkesedésből mondja, vagy mi lehet az ok?

Válasz

A kérdésedre gyakorlatilag válaszoltál! Nagyon jól látod mi húzódhat meg a háttérben amikor egy prófétai szó nem Istentől jön, hogy építse Krisztus testét!
Az egyik ok ha valaki nincs is megtérve, névleges keresztény akiben ezt nem ismerték fel és ezért szolgálhat a gyülekezetben akár prófétálással is! Ilyenkor ez azért is veszélyes mert maga az illető is a megtévesztés áldozata lett és azt hiszi magáról, hogy megtért újjászületett ember. Az ilyen szellemiségű emberek ezt a megtévesztést hordozzák magukban és ez természetesen kihatással van a „prófétálásukra” is! Annyit még elmondanék a védelmükben, hogy esetükben a hamis prófétálás nem szándékosan történik tehát más megítélés alá esnek mint a hamis próféták akik tudatosan teszik ezt.
A másik csoportba a megtértek tartoznak akik esetében az ok elég sokféle lehet amiért az általuk közölt kijelentés nem Isteni eredetű! Először azokat említeném akik rendelkeznek ezzel a karizmával. Az ő esetükben is előfordul, hogy nem jól hallják meg Isten hangját és összekeverik a saját véleményükkel benyomásaikkal és „mixelve” adják át Isten üzenetét. Erősen torzítja ezt ha egy próféta bűnben van és bár felismerte mégsem rendezi! Ezért kell ebben is mint minden karizmában növekedni, hogy egyre érettebben tudjon vele szolgálni.

A másik csoportot azok képviselik akiknek nincs ajándékuk erre a szolgálatra, bár vágynak rá de mégsem kapják meg Isten Szellemének a szuverén akarata miatt! Ők mivel ez olyan „látványos” ajándéknak tűnik a szemükben ha nem kapják meg akkor csinálják. Utánozzák azokat akik valóban Istentől teszik a a prófétálást. Ennek oka az lehet, hogy egyes ajándékok ki vannak emelve a többiek rovására és nagyobb hangsúlyt kap mint amennyire szükség lenne! Esetünkben ha egy gyülekezetben a prófétai szolgálat teljesen elnyomja, háttérbe szorítja a többi karizmát az például ide vezethet. Az emberek vágynak rá mert ha nincs nekik akkor másodrendű gyülekezeti tagnak érzik magukat és önértékelésük csökken frusztrálttá válnak..

Végül a hamis prófétákat említeném meg akik tudatosan, szándékosan a gyülekezet rombolását, pusztítását végzik. Az utolsó időkben számuk drámai módon megszaporodik aminek több oka is van. Ezzel szemben Isten egy többlépcsős védelmi vonalat ajánl amelynek felépítése megóvhat egy gyülekezetet a hamis prófétai szolgálattól. Ellenkező esetben a gyülekezetre rossz jövő vár!
Ezért fontos, hogy a prófétai szolgálat az őt megillető biblikus keretek között működjön mert akkor a nem szándékos tévelygések és félreértések könnyebben kiküszöbölhetőek és a hamis prófétai szolgálat is lelepleződhet!

Áldás!

Tags for this item