Email Print

Maradjak egyedül, vagy házasodjak meg?

Author:
Szarkáné Farkas Anikó
Hits:
1791

Answer

Kérdés

Ha Istennek tetsző, szent életet szeretnék élni, akkor inkább maradjak egyedül, vagy házasodjak meg?

Válasz

Második kérdésed a házassággal kapcsolatos. Világosan lásd, hogy a házasságtól vagy annak hiányától nem leszel szentebb. Hordoz egyfajta szentséget mind a hívő vagy hitetlen fél és a gyermeke számára is de ez önmagában nem tesz szentté Isten előtt., ugyanis nincs bűnbocsátó és helyettesítő áldozat tartalommal megtöltve ami a szentség alapját képezi;(1 Kor 7:14)! A Biblia szerint a szentség nekünk tulajdonított Isteni kegyelem Jézus Krisztus érdemeiért. Azt jelent, hogy el vagyunk Isten számára különítve. Ezt nem kehet kiérdemelni vagy különböző szövetségi cselekményekkel pl. a házassággal pótolni! Így van megírva:
„Amely akarattal szenteltettünk meg egyszer s mindenkorra, a Jézus Krisztus testének megáldozása által.” Zsid 10:10
A megszenteltetés egyszeri és örök dolog. Jézus Krisztus helyettesítő áldozata tette lehetővé! Azon viszont dolgozni kell, hogy amíg a mennyei tökéletességbe el nem érünk, hogy ez a szentség minél jobban kiábrázolódjon bennünk! Ezt hívja a Biblia megszentelődés útjának!
A házassággal pedig legyen meg Isten akarata az életedben. Keresd őt ebben, hogy ha társat alkotott neked akkor találjatok egymásra!

Tags for this item