Email Print

Hogyan lehet Isten dicsőségére élni?

Author:
János
Hits:
2411

Answer

Kérdés

Hogyan lehet Isten dicsőségére élni?

Válasz

A Biblia számos igében beszél arról, hogy a megváltott emberek életében Krisztusnak kell kiábrázolódni. Ez a kiábrázolódás vezet oda, hogy Isten dicsőségére tudjunk élni.

Az Isten dicsőségére való élet viszont nem alternatíva hanem kötelesség:
„Mert áron vétettetek meg; dicsőítsétek azért az Istent a ti testetekben és lelketekben, amelyek az Istenéi.” 1Kor 6:20

Az Isten dicsőségére való élet át kell, hogy járja a keresztény élet minden területét. Olyan nincs, hogy csak a lelki-szellemi dolgokban dicsérjük az Urat testiekben pedig nem. A megszentelt életben való járás az ami dicsőséget hoz Istenre mert Őrá mutat és rá irányítja a figyelmet.

Az élet minden területét ennek kell alárendelni a hétköznapi dolgoktól kezdve a szakrális területig ahogy ezt Pál megfogalmazta:
„Azért akár esztek, akár isztok, akármit cselekesztek, mindent az Isten dicsőségére műveljetek”. 1Kor 10:31

Az Istennek tetsző élet nemcsak a személyes hanem a társadalmi életben is megmutatkozik. Az embereknek élő bizonyságokra van szüksége, hogy Istent megismerjék.

Jézus Krisztus azt mondta:
„Úgy fényljék a ti világosságtok az emberek előtt, hogy lássák a ti jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat” . Máté 5:16

Tehát ne csak azon legyünk, hogy mi dicsőítsük Istent hanem azon, hogy mások is ezt látva megismerjék azt aki örök dicsőségével hívott el minket!

Áldás!

Tags for this item