Email Print

Mit gondoltok az önvédelemről és a küzdősportokról?

Author:
János
Hits:
2118

Answer

Kérdés

Mit gondoltok az önvédelemről és a küzdősportokról?

Válasz

A kérdésed valószínűleg összekapcsolódik de mégis szeretném egy kicsit elválasztani. A Biblia szerint a jogos önvédelem ami az élet védelmére irányul az nem igeellenes. Mindenkinek joga van, hogy önmaga és családja életét védelmezze amennyiben erre szükség van.
A küzdősportról viszont nem sok jót tudok mondani. A távol-keletről származó küzdősportok önmagukban még nem okoznának gondot ha csak a test szintjén maradnának mert az egészségmegőrzéssel probléma nincs. Testünket ugyanúgy karban kell tartani mint lelkünket-szellemünket mert az is Isten tulajdona kell, hogy legyen.
Viszont ezekben a küzdősportokban egy veszélyes szellemi erő húzódik meg. Ismert, hogy gyakorlatilag minden ilyen irányzatnak van alapítója, szellemi atyja akinek képe a legtöbb helyen kivan téve a termekben és gyakorlóterepeken. Ezeket a képeket általában tisztelni kell, áldozatot kell bemutatni a halott alapító atya szellemének. Imádkozni hozzá erőt kérni tőle és egyéb hasonló dolgokat. A fizikális erőt kevésnek tartva természetfölötti univerzális erőt a csít alkalmazzák az életükben. Ezenkívül a keleti filozófiát és okkult elemek bevonását is természetesnek veszik.
Éppen ezek miatt nem egyeztethető össze a Biblia szellemiségével ez a fajta irányzat. A bálványimádás, az idegen démonikus erők bevonása, a bibliától távol álló filozófiai elméletek elfogadhatatlanok minden keresztény számára.

Tags for this item