Email Print

Mi fér bele a keresztyén életbe?

Author:
János
Hits:
1715

Answer

Kérdés

Hogyan viszonyuljak ahhoz a hívő barátomhoz, akinek a keresztyén életébe sokkal több minden belefér? Ez konfliktushelyzetet idézhet elő kettőnk között is, és a világiak előtt való viselkedésünkben is.
Köszönöm a választ!

Válasz

Kérdés az, hogy mi az neki belefér neked pedig nem? A Bibliai erkölcsi-etikai előírásokat veszi-e lazábban vagy csak a gyülekezetben kialakult szokásokat lépi túl? Mert nem mindegy! Ha az előbbi okoz konfliktust akkor az igével szelíden útba kell igazítani ha az utóbbi akkor meg kell nézni, hogy a gyülekezeti szokás mennyire kötődik. az igéhez! A barátoddal pedig tisztázd a kapcsolatodat, hogy mit is akar tőled és az Istennel való kapcsolatától egyaránt. Jogos az aggodalmad, ha olyan dolgokat tesz vagy akar tenni amik nem egyeztethetőek össze a Bibliával és ez a Krisztust még nem ismerők szemében hiteltelenné tesz benneteket. Valamint jól látod azt is, miszerint lehet, hogy konfliktushoz fog vezetni a dolog állandósulása.
Nézd meg előbb a saját életedet, hogy az Istennel való kapcsolatod rendben van-e. Azután imádkozz érte és kérd Isten vezetését, hogy az aktuális helyzetben mit cselekedjél vagy mit mondjál.
Vizsgáld meg, hogy kettőtök jelen és jövőbeni kapcsolata hova fog vezetni ha változás nem történik.

Áldás!

Tags for this item