Email Print

Hogyan olvassam úgy a Bibliát, hogy világos legyen számomra?

Author:
János
Hits:
3250

Answer

 

Kérdés

Sziasztok! Nekem az lenne a kérdésem, hogy hogyan olvassam úgy a Bibliát, hogy világos legyen számomra?
Tudok belőle üzenetet kapni az életemre vonatkozóan, és hogyan?
Köszi!

Válasz

Örülök, hogy Isten kijelentését a Bibliát szeretnéd életedben alkalmazni. Ebből csak jó jöhet az életedre még ha az nem is mindig olyan egyszerűen is valósul meg. Az első amit tisztázni kell, hogy Jézus Krisztust befogadtad-e a szívedbe mert akkor az első és legfontosabb lépést megtetted, hogy Bibliát megérthesd Isten szóljon hozzád és vezessen! Ha nem akkor még ma fogadd be Őt a szívedbe, hogy újjászülessél és Isten gyermek légy. Enélkül nehéz lesz megértened a Bibliát mert csak intellektuális értelmet tudsz belőle megfogni de a mélységeit ne érted meg!
A Biblia olvasásának több formája és tanulmányozási módja van. Bármelyiket is alkalmazod fontos a rendszeresség. Vagyis mindennap olvassál belőle valamennyit. Rendszerint én 15-20 percet javaslok amikor 1-2 fejezetet elolvasol lassan és próbálod értelmezni. Kezdetnek az Újszövetséget ajánlom és az Ószövetségből a Példabeszédek könyvét amely pont 31 fejezetből áll – egy havi adag- és a hétköznapi életben segít eligazodni és Isten szerint való döntést hozni! Az újszövetségből pedig valamely evangéliumot főleg a Jánost és Lukácsot tudnám figyelmedbe ajánlani. Valamint az apostolok cselekedeteit amely olvasmányosabb mint az apostoli levelek!

Nem az a lényeg, hogy mindent azonnal megérts hanem az, hogy Isten szólítson meg! Ha valamit nem értesz ne keseredj el lépj tovább! Ne csak arra az egy igeversre gondolj miközben olvasod hanem arra, hogy milyen szövegösszefüggésben igei szakaszban szerepel! Imádkozva olvassad és vizsgáld meg a következőket. Mit mond Jézus Krisztusról, Atyáról vagy a Szent Szellemről? Van-e olyan bűn benne amelyben érintett vagyok és meg kell vallanom? Figyelmeztet-e valamire amit nem kell megtennem vagy el kell kerülnöm? Van-e olyan dolog amiért hálát adhatok, mert megtapasztaltam? A kérdést lehetne sorolni. Kérdezd nyugodtan Istent mit akar neked mondani. Aki Krisztusé abban Isten Szellem lakozást vesz és elvezeti a hívőt a Bibliai igazságokra.
Sok olyan dolog van benne leírva amelyek azonnal választ tudnak neked adni bizonyos élethelyzetekben de mivel konkrétumokat nem írtál ezért azt javaslom, hogy kérdezz meg érettebb hívőket, hogy erről vagy arról a témáról hol találsz leírást a Bibliában!

Áldás!

Tags for this item