Email Print

Ha valaki újjászületett keresztyén, akkor mindenképp benne van-e a Szent Szellem? És ha valakiben egyszer megszomorodik, vissza tudja hívni az életébe?

Author:
János
Hits:
2198

Answer

Kérdés

Még az érdekelne, hogy ha valaki újjászületett keresztyén, akkor mindenképp benne van-e a Szent Szellem?
És ha egy ilyen személybe démonok is vannak, akkor egy bizonyos démonizáltsági szint vagy idő után meg tud benne szomorodni a Szent Szellem? És ha valakiben egyszer megszomorodik, vissza tudja hívni az életébe? És még egy kérdés...:
Ha jól értem, a sátán nem a szellemünket akarja támadni, hanem a lelkünket és a testünket?

Köszönöm!

Válasz

A sátán alapvetően azért a test és lelki részünkkel foglalkozik mert azok a leggyengébb területei az életünknek. A szellemi területhez a megszállás tartozik hozzá vagyis amikor valaki teljes démonikus befolyásoltság alá kerül és megszűnik önálló akarattal értelemmel és emberi érzelmekkel viseltetni.
A szellemi része amelyben a lelkiismeret az intuíció és az Istennel való kapcsolatfelvétel történne nem tud működésben lépni. Elveszíti funkcionalitását. Lásd a gadarai megszállottat. Természetfölötti ereje volt, sírboltban tanyázott és Jézus jelenléte a benne lévő szellemi erőknek óriási riadalmat okozott. Nem is az az ember beszélt vele a hanem a benne lévő démonokkal beszélt Jézus. Tehát még önálló gondolatokra is képtelen volt. Na szerintem egy hívő ember miután újjászületett ilyen állapotba nem juthat. A Szent Szellem jelenléte a garancia arra, hogy szellemi oldalról védelmet és segítséget kapjon. Ezzel az Isteni hatalommal lehet az új ember által győzni a kísértések és egyéb sátáni praktikák ellen. Ugyanis a bűnök és kívánságok a testben realizálódnak és kapnak teret míg a keresztények egy része lehet olyan állapotban, hogy akarati gyengesége van labilis érzelművé válik vagy megkötözöttségei vannak élete bizonyos területein. Ez nem azt jelenti, hogy nincs benne Isten szellem hanem életében ezek a területek nincsenek lerendezve.
A Szent Szellem alapvetően a bűn miatt szomorodik meg és attól, ha valaki pl. a világi dolgokat engedi be az életébe. Ezzel ahogy az írás mondja nincs meg benne az Atya szeretet vagyis Isten jelenlétét már nem úgy éli meg abban az állapotában amikor a Szent Szellem uralma alatt élt. Akkor is megszomorodik ha emberi módon megpróbálják utánozni, imitálni a munkáját pl. a kegyelmi ajándékok területén.
A Szent Szellem folyton figyelmeztet és int, hogy életünk rendezett legyen. Ha ez nem sikerül akkor háttérbe húzódik és megszomorodik. Viszont jelenléte mindenkor rendelkezésre áll és megtérés valamint őszinte bűnbánat esetén ismét rendeződik a hívővel való kapcsolat. Tehát nem hagyja el a hívőt hanem visszavonul az életében a munkája, szolgálata.

Áldás!

Tags for this item