Email Print

Ha a sátán nem tudja megtámadni egy újjászületett keresztyén ember szellemét, akkor mégis mi lehet az oka, hogy sokan elhagyják Istent?

Author:
János
Hits:
2041

Answer

Kérdés

Még azt szeretném kérdezni, hogy ha ezek szerint a sátán nem tudja megtámadni egy újjászületett keresztyén ember szellemét (amelyik része képes csak kapcsolatba lépni Istennel), akkor mégis mi lehet az oka annak, hogy sokak szíve megkeményedik, és elhagyják Istent?

A másik kérdésem: Ha egy újjászületett keresztyén szellemét nem támadhatja meg a sátán, akkor bármilyen kísértés, vagy démoni befolyás alatt is ugyanúgy tökéletes kapcsolatban lehet Istennel?
Köszi!

Válasz


Írásomban azt mondtam korábban hogy:
„A hívő embert a megszállás Isten Szelleme miatt nem érinti de a többinek ki van téve. „
Vagyis a szív megkeményedése és elfordulása Istentől egy hívő embernél is előfordulhat hiszen az utolsó idők egyik figyelmeztető jele az lesz, hogy a hittől sokan elszakadnak;(1 Tim 4:1). Ez nem a megszállás eredménye hanem a kísértés és főleg a megtűrt bűnök miatt jön létre! Vagyis az ember szelleme ki van téve a kísértésnek a vádlásnak de a megszállás nem veheti őt olyan mértékben uralom alá mint pl. a gadarai megszállott esetében.
Kísértés alatt természetesen nagyon közeli kapcsolatban lehet lenni Istennel sőt azt merem mondani, hogy kötelező, hogy ellenállhassunk a gonosznak. A kísértés nem bűn csak ha elbukunk és a kísértés tettekben esetleg gondolati szinten megvalósul. Viszont a démonikus befolyásoltság már okozhat zavart az istennel való kapcsolattartásban. Ebben az esetben meg kell szüntetni a kiváltó okot, hogy Isten Szellem hatékonyabban tudjon munkálkodni az életünkben.

Áldás!

Tags for this item