Email Print

Lehet üdvössége a szélsőséges vallási csoportokhoz tartozó embereknek?

Author:
János
Hits:
1623

Answer

Kérdés

Lenne egy olyan kérdésem, hogy olyan lehet, hogy valaki iszlámhoz, vagy más hasonló szélsőséges vallási csoporthoz tartozik, és üdvössége van? Mert szerintem, ha keresi Jézus Krisztust, de nincs még világossága, akkor az Úr a szívét nézi. Nem?

 

Válasz

A Biblia világosan kijelenti, hogy Istenről, hogy Ő féltőn szerető Isten;
„Mert nem szabad imádnod más istent; mert az Úr, akinek neve féltőn szerető, féltőn szerető Isten ő. 2Móz 34:14”
Vagyis Isten nem tűri el, hogy más lépjen a helyébe mert az biztos, hogy az ember pusztulására van.
Aki szélsőséges csoportokhoz tartozik az nem igen Jézus Krisztus megváltottja mert annak a gyümölcse nem az volna ami a szélsőségekben megnyilvánul. Ha Jézus Krisztust keresi akkor ott nem is igen találja meg. Bár az Úr könyörületes és adhat lehetőséget a megtérésre azáltal, hogy hall a tiszta evangéliumról és Jézus Krisztusról.
Isten valóban a szíveket vizsgálja és vannak megtérők akik a vallási „piacot” végigjárták mire Jézus megismerték Amire még talán gondolhatsz az a következő verzió és erről az Ige is beszél, hogy vannak olyanok akik még nem is hallottak Jézusról, hogy azok életében milyen ítélet és Isteni megítélés várható. Ennek alapja is a Krisztus keresztje és a lelkiismereti törvény amely a szívükben van;(Róma 2:11-16)
Tehát nehezen tudom elképzelni, hogy valakinek úgy legyen üdvössége, hogy a Szent Szellem gyümölcseit és az Istenre mutató életvitelt ne lehessen felismerni rajta!

Áldás.

Tags for this item