Isten oltalmában

Egy hétköznapi, katolikus, de nemhívő családba születtem. Édesanyám, és nagyszüleim rendszeresen jártak templomba. Babaként megkereszteltek és elsőáldozó is voltam. Istent egy nagyon távoli istenként ismertem meg, aki annyira nagyon nem foglalkozik az emberek gondjaival. Ennek ellenére szerettem templomba járni, mert ott meg tudtam nyugodni.
Általános iskolás 7. osztályos lehettem, mikor családunk a teljes szétesés határához ért. Szüleim harmadszorra nyújtották be a válópert, és úgy tűnt, most sikerül is elválniuk. Apukám folyamatosan ivott és addigra már túl volt egy szívinfarktuson is. Kisgyerekként úgy éreztem, nekem kell megoldanom az otthoni helyzetet. Bármi történt, minden terhet magamra vettem. Tele voltam félelemmel: egyszer attól féltem, hogy anyukámat veszítem el, máskor, attól hogy apukámat. Visszahúzódó és befeléforduló lettem, nem barátkoztam senkivel. Az életet nehéznek, nyomasztónak tartottam, tele voltam reménytelenséggel.
Ebben a helyzetben hallottam arról, hogy Isten tud segíteni. A hölgyet, aki erről beszélt nekünk, régóta ismerte a családunk és észrevettük, hogy mennyire megváltozott az élete. Rendszeresen átjött anyukámhoz beszélgetni, és arra bátorította, hogy a helyzetében forduljon Istenhez. Ezeket a látogatásokat én sem akartam kihagyni és mindig figyelmesen hallgattam a hölgyet. Úgy éreztem, életünk megoldásáról beszél. Bíztató, bátorító és reményt adó volt amit mondott. Nagyon fellelkesültem. Neki is fogtam Bibliát olvasni. Kedvencem a 91. Zsoltár lett:

„Aki a Felséges rejtekében lakik, a Mindenható árnyékában pihen, az ezt mondhatja az ÚRnak: Oltalmam és váram, Istenem, Akiben bízom! Mert Ő ment meg téged a madarász csapdájától, a pusztító dögvésztől. Tollaival betakar téged, szárnyai alatt oltalmat találsz, pajzs és páncél a hűsége. Nem kell félned a rémségektől éjjel, sem a suhanó nyíltól nappal,”     (Zsoltár 91:1-5)

Megtapasztaltam, hogy Isten megvéd engem, vigyáz rám, úgyhogy semmitől sem kell félnem, és bízhatok Benne. Megértettem, hogyha a család szét is esik körülöttem Ő egy stabil pont marad az életemben. Egyre bátrabb és nyíltabb lettem. Elkezdett javulni a tanulmányi átlagom és már barátaim is lettek.
Pár évvel később elkezdtünk gyülekezetbe járni, ahol világosan megértettem, hogy az az Isten, Aki eddig segített, bátorított többet tett értem, mint gondoltam: a Fiát adta oda, hogy én szabad és boldog életet élhessek. Addig is hallottam Jézusról, de a szívemet elkerülte ez az információ.
Most már tudom, hogy Jézus értem és helyettem szenvedett, hogy én megmenekülhessek bűneim következményeitől, szabad lehessek minden káros szenvedélytől. Mert Ő minden régi sebemet begyógyítja.
Megtaláltam Jézusban azt a békességet és biztonságot, amit régóta kerestem. Újra lett remény az életemben, sőt most már tudom, hogy az Úr egy reményteljes jövőt készített a számomra. Az a szeretet, amivel Isten szeret, kiszorított minden félelmet az életemből: megszabadultam szorongásokból, és Jézus Krisztus meggyógyított az ezek miatt kialakult betegségeimből is.
Amikor Isten beköltözik egy családba, akkor az nem szétesik, hanem újra összeáll. A kapott és adott sebek begyógyulnak. Mára családomnak minden tagja személyesen megismerte és befogadta Jézust az életébe. Dicsőség az Úrnak!

„Seregek Ura, boldog az az ember, aki Benned bízik!”     (Zsoltár 84:13)