Kitörés a vallásosságból

Keresztyén közegben nőttem fel, így a Biblia, az istentiszteletek az életem részei voltak. De nem éreztem személyesnek, inkább csak azért jártam, mert szokásom volt.

2000-ben egy ifjúsági tábor nyári estéjén mondták, hogy Istennel személyes kapcsolatba lehet kerülni Jézuson keresztül. Akkor rám terhelődtek, amit addig elrontottam, akiket megbántottam, és elfogadtam Jézust, mint személyes Megváltómat.

És jött ezután pár év, amikor nagy bizonytalanságban voltam. Úgy gondoltam, azzal, hogy elfogadtam az Úr Jézust, elértem a végső célomat. Nekem nem mondták és nem vált számomra egyértelművé, hogy jöhetnek nehézségek, próbák, és ez egy folyamatosan épülő, személyes kapcsolat Jézussal. Kerestem, imádkoztam Hozzá ez idő alatt is. Ahogy egyik este olvastam a Bibliát, a soron következő Ige ez volt: „..De most így szól az Úr, a te Teremtőd,…: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, Enyém vagy!” Ez volt, amikor megint szólt hozzám személyesen az Úr. Ettől fogva biztos voltam abban, hogy az Úrhoz tartozom, Ő teljes mértékben elfogad, ahogy vagyok, és feltétel nélkül szeret engem. 2008-ban merítkeztem be, és a Gyulai Baptista Gyülekezet tagja lettem.

Középiskolai tanulmányaim befejezése után a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán kezdtem meg az egyetemi tanulmányaimat, és már elsősként kapcsolatba kerültem a Szegedi Új Remény Baptista Gyülekezettel. Itt hallottam először az Evangéliumi Diák Körről (EDK), és mivel láttam évfolyamtársaimat is, hogy milyen dolgokkal küzdenek, az volt a szívemen, hogy továbbadjam az evangéliumot. Túlélőcsomagos beszélgetéseken keresztül megtapasztaltam azt, hogy mennyi ember keresi itt az egyetemen a valódi igazságot, és mennyire nyitottak sok mindenre.

Kezdeti éveim alatt hétvégente rendszeresen hazajártam. 2013 nyarán kezdtem el gondolkozni és imádkozni azon, hogy mi az Úr akarata velem az egyetem után.

A jövőmmel kapcsolatban utólag már látom, hogy Isten folyamatosan vezetett, csak innen nézve most már tisztább a kép. Azóta vasárnaponként idejárok a Szegedi Új Remény Baptista Gyülekezetbe, és amiben tehetem, aktívan részt veszek.