Radio DJ, God is in the House!

Megtérésem után olyan gondolat támadt bennem, hogy imádkoznom kellene egy híres rádiós műsorvezetőért, hiszen addig az ő műsorait hallgattam, amik nem éppen Isten szeretetét hirdették. Gyakran még házicsoporton is felhoztam a témát, persze még a tesók közül is többen mondták, hogy csak én vagyok képes ilyenekért imádkozni, teljesen abszurd, meg ilyen gyakran, lehetne másért is stb...
 
Aztán egy női konferencia lett a városban megrendezve. Pont a trolibuszra szálltam, és megláttam az egyik tesót, és persze megint az én kedves műsorvezetőmmel kezdtem, hogy mennyire szeretném, ha megtérne. Erre a mellette ülő asszony megszólalt és bemutatkozott a műsorvezető anyukájaként, és mérhetetlen háláját fejezte ki, hogy így kitartok a fiáért. Majdnem padlót fogtam, csodálatos, ahogy Isten munkálkodik.
 
Aztán jöttek más témák is és az imádságokat kezdtem elhagyni érte.
 
Majd egy óriási karácsonyi evangelizációs koncert volt a Kölcsey Központban. Épp leültem a helyemre és valamiért hátranéztem. Abban a pillanatban megláttam a műsorvezetőmet. Pont mögöttem ült. Hirtelen görcsbe rándult a gyomrom. Te jó ég, itt ül mögöttem a családjával az, akiért évekig imádkoztam és most teljesen pánikban vagyok, hogy mit is mondhatnék nekik. Nem is fordultam többet hátra, hanem a tesókkal beszéltem, hogy csökkentsem szívem zaklatottságát. Majd elkezdődött az alkalom. Persze elhangzott az evangélium, aminek nagyon örültem, legalább hallhatták. Közben szántam-bántam, hogy mégsem szólítottam meg őket. Azt mondtam Istennek, hogy ha akarja, hogy beszéljek velük, akkor alkalom után legyenek még ott és adjon lehetőséget a beszédre.
 
Az alkalom lezárása után azonnal megfordultam és igen, teljesült a kívánságom, mert ott voltak és tudtam velük beszélni. Nagyon köszönték, hogy imádkozom értük. Hiszem, hogy amit elvetünk, egyszer ki fog kelni mások életében, így az övékében is és tudnak majd dönteni, hogy Jézust választják vagy nem.
 
Például a pásztorunk is, aki DJ volt, hála Istennek Jézust választotta. Kalandos megtérésének története itt olvasható.
 
Azóta másik csoda is történt: Kint voltunk a Campus Fesztiválon, a fürdővonat 2.0-sal és ott elkezdtem beszélgetni egy sráccal. Elmondtam neki az örömhírt Jézusról, mert nagyon kíváncsi volt rá, mivel kissé unatkozott és még ez is jobb volt, mint unatkozva ücsörögni. Tudtam, hogy valami rádiótól vannak, de mikor ideadta a névjegykártyáját, az ámulattól még én is majdnem a sárban kötöttem ki. Tehát a tetőpont: a rádió tulajdonosával beszéltem. Szóval az Úrnak nem akadály a house, techno, underground, trance stb. zene, mert ő azt a drága teremtményt nézi, akiért életét adta és mindent megtesz, hogy elérje. Ezután az ő döntésük, hogy mit választanak.
 
További érdekességek a Campus Festről és fotók itt találhatóak.