A bölcsek nyelve gyógyít

A munkahelyemen történt, hogy egy kézi targonca rágurult az egyik lábam nagy ujjára. Először azt gondoltam, hogy nem súlyos, és mindjárt el is múlik fájdalom, de fél órával később már csak bicegtem, nem tudtam rendesen ráállni a bal lábamra. Mikor megnéztem, hogy vizes ruhát tegyek rá, akkor láttam, hogy az egész körmöm sötétkék és zöld színekben "pompázik". Ekkor már azért imádkoztam, hogy ne essen le a körmöm. Megbántam, hogy nem figyeltem eléggé.

Mikor délután hazaértem tudtam, hogy újra vizes ruhát kell rátenni, de mégis úgy döntöttem, hogy először a Bibliát fogom olvasni. Azért tettem ezt, mert lehet, hogy jó döntés vizes ruhát rátenni a lábra ilyen estben (igazából ez a legésszerűbb dolog, enélkül egy hétig is fájhatott volna), de azt tapasztaltam, hogy a legkisebb döntéseket sem jó Isten békessége nélkül meghozni. Ahogy olvastam, úgy fájt még a lábam ujja, hogy hozzá sem mertem érinteni a földhöz. Mégsem erre koncentráltam, hanem minden figyelmemet az Isten üzenetére fordítottam. Ahogy elmélyültem és kezdtem Isten gondolatait befogadni, egyszer csak egy pillanat alatt eltűnt az a rossz fájdalom, és éreztem, hogy meggyógyult a lábam. Rá tudtam állni egyből és azóta sem fáj, nem kellett vizes ruha sem! Dicsőség ezért Istennek!

Két Igevers jut eszembe erről:

1.: ...a bölcsek nyelve pedig gyógyít. Példabeszédek 12,18/b
Jézusban van minden bölcsesség elrejtve (Kolossé 2,3), ha az Ő beszédét olvassuk, bölcsesség beszéde szól hozzánk, ami bűnbánatra vezet, egészen a Keresztig visz, ahol minden bűnre és mulasztásra van bocsánat. És itt van a testünk gyógyulása is! Halleluja!

2.: Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet. Ne tartsd bölcsnek önmagadat, féljed az Urat, és kerüld a rosszat! Gyógyulás lesz ez testednek, és felüdülés csontjaidnak. Példabeszédek 3,5-8

Áldott Bibliaolvasást mindenkinek!