Az IMA, mely átformálja szívünket

Egy rokonunk érkezett hozzánk látogatóba. A rokonságban senki sem szereti mert nehéz természete van. Érkezése engem is hideg zuhanyként ért.

Miért jött? Tönkreteszi a hétvégémet, nem szeretnék beszélgetni vele! Azután eszembe jutottak lelkipásztorom szavai, aki mindig arról beszél nekünk, hogy ne vallásosak legyünk, ne képmutatók, hanem Jézus szívével lássuk az embereket. Szeressük őket Jézus Krisztus erejéből; ha igazán Ő él bennünk, ez menni fog. No, hamar elkezdtem imátkozni és kértem Jézust, hogy segítsen, formálja át a gondolkodásomat, tegye kedvessé a rokont számomra és tudjunk majd békességben beszélgetni. Adódtak is alkalmak, együtt főztünk és legnagyobb meglepetésemre nagyokat nevettünk. Ő el is sírta magát örömében, és elmondta, milyen jólesik neki, ha szeretik. Én pedig elmondtam, hogy Ki az aki ebben segít nekem, és biztattam, hogy Isten őt is szereti. Megbeszéltük, hogy imátkozok is érte, örült neki.

Kezdésnek ennyi, de remélem lesznek majd alkalmak arra is, hogy mélyebb vizek felé evezzünk az Élet tengerén- a megtérés és az újjászületés felé.