Isten ma is gyógyít

Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek. (Jn, 15,7)

Vasárnapi imaalkalmunkat ezzel az igével kezdtük meg. Gyógyulásokért imádkoztunk az Úrhoz. Nekem is volt személyes imakérésem Istenhez.. Már kb. 3 hónapja egyre jobban fájt az orrom, egyre nagyobb seb keletkezett benne és már egy arcmosás is óriási fájdalmat okozott. Mindig utolsó pillanatban megyek csak orvoshoz, de már tervbe vettem, hogy másnap kérek időpontot a fül-orr-gégészeten. Vasárnap nagy öröm ért, mikor egyik testvérem imádkozott a gyógyulásomért. Tudtam, hogy az Úr akar és tud segíteni, mert szeret engem. Azt is látja, mennyire szenvedek ettől. Az imaalkalom után elkezdtük az istentiszteletet és dícsértük Istent. Közben kezdtem furcsállani, hogy nem érzem a fájdalmat, annyira meglepődtem, de hála Istennek, elmúlt.

Ezt azért írtam meg, mert bár „csak” egy orrfájásról van szó, de Istennek ez is nagy dolog és meggyógyít. Akkor hogyne gyógyítaná meg a nagyobb betegségeinket?? Ő tud és akar segíteni, mert szeret minket. De kéri a mi hitünket!
 
És mindazt, amit imádságban hittel kértek, megkapjátok. (Mt, 21,22)

Másrészről nagyon fontos az, hogy imádkozzunk egymásért, együtt, mivel Isten szeretné, ha a testvérek közti kapcsolatok megerősödnének, és sokszor a testvérünk imáját, odaszánását használva nyújtja ki kezét az Úr jelekre és csodákra.