Konyhai praktikák


Ötletek, praktikák, "turpisságok", melyek jól jöhetnek a konyhában:


Rántott csirkemell készítés előtt a csirkemell szeleteket áztassuk be fokhagymás tejbe,
és néhány óra ázás után panírozzuk. Sokkal omlósabb lesz, és finomabb is.

A főtt tészta nem áll össze, ha kiszedés előtt egy pohár hideg vizet öntünk a főzőléhez.

Az őrölt piros paprika úgy őrzi meg színét és illatát, ha néhány egész babérlevelet teszünk a tartójába.

Tojásfehérje felverésekor, ha édeíteni akarod, a cukrot a félig felvert habba tedd, ne a felveretlenbe!

Néhány csepp citromlétől keményebb lesz a tojásfehérjéből felvert hab.

A kurkuma szépen megszinezi a húslevest és kellemes ízt is ad neki.

Ha elfelejtetted beáztatni a babot, főzéskor tegyél bele szódabikarbónát!

Ha nincs otthon pudigpor, könnyedén készíthető puding 1 l tejből, 5 ek. lisztből, 5 ek. cukorból,
1 csomag vaníliás cukorból, 5 kávéskanál szitált kakaóporból.

A puding nem bőrösödik meg, ha tálba öntés után egy kanál cukorral megszórjuk.

Ha a májat sütés előtt tejbe áztatod, nem lesz rágós.

Leveseket, pörköltet csak akkor sózd, ha már félig megfőtt. Így sokkal hamarabb puhul meg.

Lágy sajtot könnyebben tudsz reszelni, ha előtte rövid időre beteszed a fagyasztóba.

Nem fröcsköl az olaj sütés közben, ha egy pici sót szórsz bele.

Tejforralás előtt az edényt mindig öblítsd ki hideg vízzel, így nem ég le az alja.

Az elsózott levesbe késhegynyi szódabikarbónát tegyél.

Hal- és hagymatisztítás után nedves sóval moss kezet, elveszi a kellemetlen szagot.

Lényegesen lassabban ég a gyertya, ha az első használat előtt néhány órára a fagyasztóba teszed.

Ne öntsük ki a rizs főzőlevét, mert kiváló mártások sűrítésére.