Almás-diós palacsinta csokiöntettel

1. palcsintatészta:

Ezt mindenki maga tudja, melyik recept neki a legszinpatikusabb én sosem néztem meg még a szakácskönyvet csak az alapanyagokat addig vegyítem míg közepes sűrű-híg lesz, tehát megfelelő.

Alapanyagok: liszt, tojás, tej, van aki szóda vizet is rak bele, csipet só, lehetbele cukor (én többször kihagyom, mert ragadhat a serpenyőben), olaj/olvasztott margarin, (én valamikor csak tojást tejet lisztet sütök ki, mert nincs kedvem variálni)

ezt az alaptésztát lehet dúsítani: vanilliás cukor, rumaroma, esetleg kis kókusz aki szeretti, lehet esetleg reszelt almát belesütni (ennek kicsit macerás a sütése, de nem vészes, praktikus mert csak fahéjjas cukorraal kell meghinteni) ...stb.

Sütés: most ne sőóróljunk a palacsintatésutával a serpenyőben, bár én is vékony palacsintát szeretem, de a vékonyat elszakítja a töltelék! Tehát süssünk kicsit vastagabb, úgymond stabilabb palacsintákat (de azért nem kell túl vastag sem)

Máté 7:9-11 Ugyan ki az közöttetek, aki ha kenyeret kér a fia, követ ad neki, vagy ha halat kér, kígyót ad neki? Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad jókat a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérik tőle?"

2. almás diós töltelék:

alap összetevők és arányok: 1 alma reszelve, 2-3 ek. cukor, 2-3 ek. darált dió. Ki mennyire szereti édesen és ki mennyire szereti diósan. Ha több személyre készíted akkor növeld a mennyiséget. Egy egy nagyobbacska alma kb. 3 palacsintára elég. Amikor kipróbáltam 2 darabbal teljesen jóllaktam.

elkészítés: a reszelt almát és a cukrot melegítsd össze, kicsit meg is karamellizálódhat, de csak kicsit!, add hozzá a diót és kész is

3. csoki öntet:

1 ek. kakaópor, 1 ek. cukor, 1 ek. olaj/olvasztott margarin, 2 ek tej/víz/tejszín (ki hogyan szereti) ezeket kavard csomómentesre és forrald össze. Természetesen ezt lehet növelni, ki mennyi csokit szeretne!

4. töltés és leöntés:

kend meg a palacsintát a töltelékkel, és hajtsd össze negyedére / ha öszetekerve szereted úgy is jó, csak ezzel töltelékkel nehéz feltekerni

A tányérra rakva pedig le lehet csorgatni csokival!