Nagyobb az, aki bennem van

„nagyobb az, aki bennetek van, mint az, aki a világban van.” 1Jn. 4,4

Ebben a félévben kaptunk egy olyan tanárt, aki mindenkit megfélemlített. Rettegett az a csoporttársam is tőle, aki egyébként teljesen határozott egyéniség. Az első pár héten nagyon nehéz volt bejárni órákra. Egy tesó azt a bátorítást adta, hogy valljam meg Jézus nevét, az Úr pedig a fenti igével bátorított. A bátorítás után a valóságban is változások voltak: nemcsak én nem féltem, de a tanár is sokkal normálisabban viselkedett a csoportunkban, mint a másik csoportban.

A másik óriási csoda a vizsga volt. Már félév elején az volt bennem, hogy ezt a tananyagot nem akarom magtanulni, mert Isten ellen való gondolgodásmód és filozófia volt benne. Nem szándékosan, de nem tudtam egyáltalán készülni a vizsgára. Délután 4-re volt kiírva a vizsga és délben jutottam el odáig, hogy a kezembe vegyem a tananyagot, aminek se elejét se végét nem láttam, olyan hosszú volt. Felmerült bennem a kérdés, hogy meg se próbáljak vizsgázni. Imádkoztam és amikor elkeztem Bibliát olvasni az első ige, amit olvastam:
 
„Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem. Jn. 14,1

Ez úgy betöltötte a szívem és olyan biztonságot adott, hogy teljes békességgel nekiindultam. Az Úr még úgy is vezetett, hogy a vizsgán kérdezett 5 témakörből 3-at szinte bizonyossággal olvasgattam a vizsga előtt, hogy azt fogják kérdezni. Amikor a a tanár kiosztotta a témaköröket csak csodáltam milyen hatalmas az Úr. A vizsga végeredménye 3-as lett úgy, hogy nem tanultam semmit.

Nem arra akarok senkit sem bátorítani, hogy ne tanuljon, mert minden diáknak az a feladata, munkája, hogy becsületesen tanul. De, ha emberileg reménytelen helyzettel állunk szemben az Úr keze hatalmasan fel tud emelni és megmutattja hatalmát, hogy növelje a hited.

Mindenkit bátorítok arra, hogy higgyetek az Úr nagyságábn. Őneki valóban semmi sem lehetetlen. Ne féljetek!
 
„A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet” 1Jn. 4,18