Evangéliumi Diák Körök

 
 

Október 02-04-ig ismét kint leszünk a sátorral az egyetem előtt és a Túlélő csomagok osztásával segítjük az 1. éves egyetemistákat.

A tervezett előadások hamarosan itt olvashatóak!


Kedves egyetemista Testvéreink

Egy evangelizációs lehetőségre szeretnénk felhívni a figyelmetek, s szeretettel várunk minden újjászületett, szolgálatkész fiatalt, akik szeretnének bekapcsolódni az egyetemi misszióba.

Az Evangéliumi Diák Körök évek óta szervez sátoros evangelizációt a Debreceni Egyetem Főépülete előtt, idén október 2-4. között fogjuk hirdetni az evangéliumot az egyetemisták között, túlélőcsomag-osztással egybekötve (elsős hallgatóknak osztjuk), illetve esti előadásainkra hívogatunk.

Bövebb információ a szolgálatról lentebb olvasható.

Amennyiben szeretnél ebben részt venni, kérlek, jelezd lelkipásztorodnál, megadva a következő adatokat: neved, email címed, melyik karon/szakon tanulsz.

Köszönettel,
az Evangéliumi Diák Körök.Az Evangéliumi Diák Körök az Egyetemi Diák Misszióért (EDK-EDM)


Kik vagyunk?

Az Evangéliumi Diák Körök (EDK) egy olyan felekezetközi, jelenlegi és egykori egyetemistákból álló csoport, akik önkéntes munkájukkal igyekeznek segíteni kortársaikat a Debreceni Egyetemen. Megértettük és igyekszünk megélni a Krisztustól kapott parancsolatot: "Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet ..." Mt.28,19

Célunk

Szolgálatunk célul tűzte ki, hogy az egyetemi képzés alatt, minden hallgató legalább egyszer hallja az evangéliumot, mégpedig keresztyén diáktársaitól. Arra buzdítjuk a mozgalomhoz csatlakozó keresztyén diákokat a képezések alkalmával is, hogy az evangélium ereje által megerősödve, s ne Krisztustól elszakadt állapotban térjenek vissza gyülekezetükbe, városukba.

FÉK és túlélőcsomag

Mindannyian azt tapasztaltuk, hogy az egyetemi éveink alatt nem csak szakmailag fontos fejlődnünk, hanem jellemünkről és a kapcsolat-kialakítási készségeinkről, EQ-nkról sem szabad megfeledkeznünk. Ehhez viszont nem áll rendelkezésünkre túl sok forrás. Éppen ezért életvezetési tanácsokkal, egyetemi előadásokkal igyekszünk a személyes és hitbeli fejlődésben segítséget nyújtani minden hallgatónak, ún. túlélőcsomaggal pedig az elsős hallgatókat. Ebben segít és támogat minket az Új Remény Baptista Gyülekezet, valamint a FÉK.

A FÉK (Fiatalok az Élet Küszöbén) diákszervezet 1978 óta létezik, és 1994-ben indította útjára a FÉK programot. A FÉK akkreditált programokról www.fek.hu oldalon olvashatsz bővebben, ide elég a rövid megfogalmazás: a FÉK diákszervezet egy diákmozgalom, amelyben cél forrásokat biztosítani diáktársainknak a jellembeli és kapcsolatbeli fejlődésük területén. A FÉK mindezt a keresztyén hit alapján végzi, mindazon által a programok úgy lettek kialakítva, hogy mindenki meríthessen belőlük hitbeli, világnézeti hovatartozástól függetlenül. Magyarán szólva elég poénosak, hasznosak és élvezhetőek mindenki számára!

Elérhetőségünk

Amennyiben szívesen csatlakoznál ehhez az evangéliumi diák mozgalomhoz, az alábbi e-mail címeken jelentkezhetsz és meg fogunk keresni. Kérlek, add meg nevedet és azt, hogy pontosan melyik oktatási intézmény, mely karán, szakon stb. tanulsz.
 
•    A debreceni EDK-val kapcsolatban: Borbély Orsolya Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
•    A szegedi EDK-val kapcsolatban: Sipos Márk Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
•    Amennyiben más városban tanulsz akkor Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
Szolgálatunkról további információ: http://www.baptistaifi.hu/evangelizacio
 
Szeretettel várunk:
az EDK csapata


Tóth Sándor - Céltudatos és sikeres élet a diákévek alatt

Tóth Sándor lelkipásztor, a sikeres keresztyény diákélettel kapcsolatban tartott előadása innen letölthető:
Tóth Sándor - Szolgálati és élet látás elvétele, célok elérése

Az előadáshoz tartozó prezentáció itt megtekinthető: Céltudatos élet

...vagy letölthető:  PDF      PowerPoint 


EDK-k az EDM-ért

Tóth Sándor - Céltudatos és sikeres élet a diákévek alatt (MP3 64kbit/s)  

Az alábbi linkre kattintva az Evangéliumi Diák Körök céljáról, működéséről és eddigi eredményeiről tekinthetsz meg egy bemutatót: EDK-k az EDM-ért

Letöltés:  PDF      PowerPointAz EDK szervezésében a Debreceni Egyetemen elhangzott előadások hangfelvételei:

Hogy ne állj meg a fejlődésben: Zűrös kérdések, egyenes válaszok (2013)
 Bölcsen a pénzügyeinkkel és az időnkkel: megtakarítás, hitel, pénz- és időbeosztás - Kovács Géza
 Valóban léteznek csökevényes szervek? (Evolúció és/vagy teremtés az orvostudományban) - Dr. Nitkovszki Eduárd

Saved by FIRE - Megmentő tűz (2013)
 Általánosságban az égési sérülésekről - Dr Erdei Irén
 Megmentõ tűz (Saved by Fire) - Allen Buchanek

Válás, válság, váltság (2012)
 Tartós kapcsolat titkai - Tóth Sándor mérnök, lelkipásztor
 Az vagyok, akinek mások mondanak? - Baczynski László közgazdász, FÉK Egyetemi Szolgálat vezetője
 A tökéletesség szelekciója - Evolúció, Intelligens tervezés, Teremtés - Sipos Márk biológus Ph.D. hallgató

Egyedül vagyunk-e a világegyetemben? (2012)
Egyedül vagyunk-e a világegyetemben (Are we alone in the universe)? - Prof. Dr. Eric Barrett NASA kutató

Kapcsolatok (2011)
A családi nevelés mint a szocializáció első színtere. Örömei, nehézségei. - Dobosné Poór Ágnes pszichopedagógus, családterapeuta

Elmúlás az orvos szemszögéből - Dr Batta Tamás PhD keresztyén orvos, adjunktus
Meztelen valóság - Baczynski László közgazdász, FÉK Egyetemi Szolgálat vezetője

Egyszer volt, hogy NEM volt... (2010)
Dr. Batta Tamás - Az ember, mint a gyógyítás tárgya
Kovács Géza - Isten és a történelem
Sipos Márk - Valóban a majmok bolygója?

Miért? (2009)
Dr. Batta Tamás - A szenvedés orvosi és Biblia-etikai szemszögből
Lakatos Péter - ...be happy! De hogyan?
Tóth Sándor - Mit hoz a jövőm?