Játékleírások

Japán foci

A játékosok terpeszállásban kört alkotnak úgy. hogy a cipőjük széle összeér. Így a kör teljesen zárt lesz. Az egyik játékosnál egy nagyobb labda van, azt előre hajolva elgurítja. A többieknek vigyázniuk kell nehogy átgurítsa a lábuk között. A labdát kézzel kell gurítani és védeni is csak kézzel szabad. Számoljuk hangosan hogy az öt-tíz perces játék idő alatt kinek hányszor gurul át a labda a lába között. Az nyer akinek a legkevesebbszer. Ha sok a résztvevő kiesésre is mehet vagy akár növelhetjük a labda számot is. Ha már nagyon jól megy a védekezés akkor egyik kezünket tegyük hátra. Így a gurítás és a védekezés is nehezebb lesz. Vigyázni kell hogy a labda mindig guruljon és ne dobja senki se, Gugolni, hajítani, lábat összezárni tilos. Ha valaki még is megteszi akkor kiesett a játékból.

Hogy a bab?

A játékosok számait az egyszerűség kedvéért kezdjük egytől és haladunk addig, ahány játékosunk van. Eztán a kör közepén álló játékvezető szembefordul valakivel és a következő két kérdést teheti fel:

Bővebben: Hogy a bab?

Jeruzsálem, Jerikó

A játékosokat két csapatra osztjuk. Ez után a játékot vezető mesélő elkezd egy történetet mesélni melyben gyakran szerepel Jeruzsálem vagy Jerikó neve.

Bővebben: Jeruzsálem, Jerikó

Fejrecsapós

Egy játékos (lehet a játékvezető is), a kör közepére áll, kezében az összetekert újságpapírral vagy szivacsrúddal. Kiválaszt valakit a körből, aki gyorsan mond egy nevet a játékosok közül.

Bővebben: Fejrecsapós

Kis batyumnak helyet kérek

A székeket körben lerakjuk. Eggyel kevesebb szék van mint gyerek. Akinek nem jutott üllőhely kezében egy kis batyuval besétál a körbe és köszön.

Bővebben: Kis batyumnak helyet kérek

Kapd el a söprűt!

A játékosok körbe állnak. Egy  játékos, a kör közepére áll és függőlegesen tartja a földön álló söprűt.

Bővebben: Kapd el a söprűt!

Király, bíró

A játékhoz annyi székre lesz szükség ahány játékos van. A székeket körbe vagy sorban egymás után lerakjuk. Az első szék a királyé a második a bíróé. Az ezt követő székeket egytől sorszámozzuk.

Bővebben: Király, bíró