Hogy a bab?

A játékosok számait az egyszerűség kedvéért kezdjük egytől és haladunk addig, ahány játékosunk van. Eztán a kör közepén álló játékvezető szembefordul valakivel és a következő két kérdést teheti fel:

1. kérdés: Hogy a bab? Erre a helyes válasz: X a bab! (x a játékos saját számát jelenti). Pl. szembefordultam Pistivel, aki az ötös számot kapta és megtudakoltam tőle a bab árát, ebben az esetben ő rávágja, hogy öt a bab!

2. kérdés: X a bab? (az „x” egy játékos számát jelenti, ami nem feltétlenül kell, hogy megegyezzen a velünk szembenálló gyerek számával). És itt kell nagyon figyelni. Most teljesen lényegtelen, hogy kinek a szemébe nézünk, annak a számnak a tulajdonosa kiáltja, hogy - HOGY A BAB?- akinek a számát mondtuk. Pl. ránézek ismét Pistire és megkérdezem tőle: tíz a bab? Erre ha Pisti figyelt, akkor csöndben marad, hiszen a tízes szám nem az övé, hanem Zsókáé. Zsóka ezt hallva gyorsan azt válaszolja: Hogy a bab?

A két kérdés közül bármelyiket feltehetjük bárkinek. Ha valaki helytelenül válaszol, zálogot adhat, kieshet vagy esetleg helyet cserélhet a kör közepén állóval.