Campus Fesztivál 2016

Jézus a Campus Fesztiválra megy

„Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (röviden: EFOTT) 1976-ban jött létre. Ezért Magyarország egyik tradicionális fesztiváljának számít. Mindig más és más helyszínen jelentkezik újra, az ifjúság mindig máshova látogat el, így ismeri meg az új generáció Magyarország szépségeit.” - írja a Wikipédia.

Mit ismer meg itt a magyar ifjúság??? Az EFOTT-ozás nyomán milyen műveltséget is szerzett az új generáció? Aki járt már valaha ilyen fesztiválon, az tudja, hogy sajnos nem Hazánk szépségei állnak e rendezvénysorozat központjában...

Debrecenben először 2007-ben rendezték meg az EFOTT-ot, s nagy látogatottsága és bizonyára a jelentős bevétel miatt, azóta minden évben megrendezik a Campus Fesztivált. Ám Jézus szeretne ezekkel a fiatalokkal találkozni, ezért gyülekezetünk erre elszánt tagjai már évek óta tejet, kiflit, és a kiflikbe szúrt mini Igés-zászlócskákat (Biblia versek) osztogatnak a másnapos, kimerült fiataloknak Krisztus szeretetéről beszélgetve közülük azokkal akik erre nyitottak.

Azután eljött az Emberfia, aki ugyanúgy evett és ivott, mint mások. Róla meg azt mondjátok: „Nézzétek, milyen falánk és részeges! Vámszedőkkel és bűnösökkel barátkozik!” De a bölcsességet a tettei igazolják.” Luk 7:34-35

Sok év után idén, 2016 júliusában végre újra a Debreceni Pásztorkör összefogásával mintegy negyven önkéntessel együtt szolgálhattunk a Campus Fesztiválon Gyülekezetünk sátorában, melynek bejárata fölött óriási betűkkel az Élet Igéje áll:

Jézus mondja: „Én vagyok az Út, az Igazság és az Élet...” János evangeliuma 3:16

A fesztivált követő vasárnapon Istentiszteletünkön jelenlévők közül többen osztották meg tapasztalataikat, ők szolgáltak a Campuson. Bizonyságot tettek arról, hogy a „mezők már fehérek az aratásra”

A sátornak több színes hajú, tetovált visszatérő vendége volt, és a reggeli bátorító közösség evangelizációba csapott át, mert jöttek a piercinges érdeklődők is. A „fürdővonat” horgászai Igeverseket fogtak ki, és akik még sosem hallották azelőtt, hogy Isten szereti őket, ezekről a Bibliaversekről beszélgettek – kérdezgették a szolgálókat.

A Szegedi Új Reményesek Debrecenben szegediekkel találkoztak, és nem otthon, hanem itt tudtak velük az örömhírről beszélgetni. Voltak fiatalok, akiknek az „Isten szeretet.” Igevers láttán már az ivástól is elment a kedvük. Idézem: - Nem iszol? - Nem... Másikuk maga vallotta be, hogy nem dobja már fel a fesztiválozás. Még csak tizenéves volt...

Szomorú, de teljes családokkal is találkoztunk a hangzavarban hömpölygő tömegben. Némelyek a kisgyermekeikkel együtt „fesztiválosztak”! Terveink szerint jövőre visszatérünk, hisz Mesterünk tanít minket erre:

„Az én Atyám mind ez idáig munkálkodik, én is munkálkodom”
János evangéliuma 5:17